Authentication - Register

Complete the form below to create your account

This will be your public name in the community
We need this to keep you informed about your account

Mandatory data for replying to your request.

Why you'll love MyOlympus

All members get access to exclusive benefits:

  • Member community
  • Register products
  • Extended warranty
  • Monthly newsletter

Duisternis en nevel: een avontuur in Ijsland

E-M1 Mark II • M.ZUIKO Digital ED 12-40mm 1:2.8 PRO • 1:2.8 • 1/6400s • ISO 200

Vanuit mijn passie voor verlaten, afgelegen landschappen en actieve vulkanen stel ik zeer hoge ei-sen aan een camera. De camera moet compact, licht en praktisch zijn, zelfs wanneer ik steile heu-vels beklim en zware tochten maak. Soms gaat het om extreme condities waarbij er sprake is van bi-jvoorbeeld as, vocht, koude, en bijtende en hete gassen; een robuuste en en beschermde behuizing is dan een absolute must. Vanzelfsprekend ga ik voor een zeer hoge beeldkwaliteit. Lichtintensiteit en beeldstabilisatie zijn ook belangrijk voor me omdat ik als gevolg van het totale gewicht van de apparatuur niet altijd een statief kan meedragen.

Voor een intensieve test van de E-M1 Mark II bij extreem gebruik heb ik ervoor gekozen een tocht te maken in het gebied van de Mont Blanc en op het vulkanische eiland IJsland. De camera moest zijn waarde bewijzen tijdens het bergbeklimmen, en in de buurt van kokende geisers, fijne vulkanische as en watervallen. Mijn doel was om de vormen, kleuren, schoonheid en kracht van een veeleer 'vi-jandige' omgeving vast te leggen.

De afgelopen jaren nam ik veel verschillende camera's mee, waaronder OLYMPUS-camera's. Maar al bij het eerste gebruik van de E-M1 Mark II had ik het gevoel alsof ik er altijd al mee had gewerkt. De camera ligt perfect in de hand - zeer veilig, maar niet storend - en heeft een ideaal gewicht. Bovendien kan ik de camera er snel bij pakken en is deze altijd gebruiksklaar. Ook blijkt de camera vrijwel onverwoestbaar te zijn. Elke dag heb ik de grenzen opgezocht, tot het moment werd bereikt waarop de camera te maken kreeg met een stortvloed van smeltwater. Dat was echter geen enkel probleem want de camera bleef al die tijd perfect werken.
In vergelijking met het vorige model blinkt dit model uit door de snellere autofocus en sterk ver-beterde beeldstabilisator. Ik was echt onder de indruk.
Van de vele nieuwe functies zijn de nauwkeurige batterij-indicator met waarden in percentages en de aanzienlijk kortere oplaadtijden voor mij het belangrijkst. Ik kan nu onderweg even snel een kop kof-fie drinken en tegelijkertijd de lege batterij tot minimaal 50% opladen.
Ook ben ik erg enthousiast over de mogelijkheid om in 4K te filmen, wat mij betreft een absolute noodzaak voor moderne multimediashows.

Ik kan dan ook met een gerust zeggen dat ik mijn huidige apparatuur direct zou willen inruilen voor een E-M1 Mark II. Tijdens beide tochten heb ik uitzonderlijke foto's gemaakt die ik zonder deze geweldige camera nooit had kunnen maken.