Complete the form below to create your account

This will be your public name in the community
We need this to keep you informed about your account

Mandatory data.

Why you'll love MyOMSYSTEM

All members get access to exclusive benefits:

  • Member community
  • Register products
  • Extended warranty
  • Monthly newsletter

Tipy pro individuální cestování

Cestovat sám – to je pro mnohé výzva. A přesto je to ve výsledku často právě ta cesta, na kterou člověk vždy znovu vzpomíná: Protože právě tam, kde člověk opustí svou komfortní zónu, překoná sám sebe nejvíce. Všem, kteří by to někdy chtěli zkusit, přinášíme několik tipů, jak dosáhnout toho, aby vaše první sólo cesta byla naprosto úspěšná!

Být sám se sebou

Zní to jednoduše, ale jak často jste byli několik hodin sami se sebou - bez hudby, bez Whatsappu apod., skutečně jen sami se svými myšlenkami? Většina lidí se tomu vyhýbá z obavy, jaké (negativní?) myšlenky by je přitom mohly napadnout. Proto můj tip číslo 1 - jděte sami někam, kde bude co nejméně rušivých vlivů (např. na procházku do přírody), a poznejte sami sebe. Naučte se užívat si pocit, že jste sami se sebou a svými myšlenkami, a cítit se příjemně. A to dlouho předtím, než se vydáte na svoji sólo cestu.

Objevovat znovu důvěrně známé

První krok jste zvládli, umíte být v pohodě sami se sebou? Skvělé. Nyní vyzkoušejte něco nového ve svém obvyklém prostředí – zajděte si sami na oběd nebo večer do baru. Nebo se vydejte po cestách, po nichž jste ještě nikdy nešli, a uvidíte, kam vás zavedou. Změňte svůj obvyklý úhel pohledu! Můžete si také naplánovat individuální pěší túru, domluvit se s cizími lidmi na večeři typu Hopping Dinner nebo si vyzkoušet nějaké nové hobby (sami!). Ať už je to cokoli, ale čím lépe se budete cítit při takovýchto sólo aktivitách ve svém známém prostředí, tím snazší to pro vás bude, až budete cestovat sami!

Dovnitř, nebo ven – to je otázka typu

Vaše sólo cesta je zahájena – hurá! Podle toho, jaký jste typ a co chcete na své cestě najít, vám může ubytování v hostelu nebo sdíleném ubytování pomoci rychle navázat kontakt s ostatními cestovateli – obvykle je to zde mnohem snazší než v anonymních hotelech. Pokud však dáváte přednost klidnému a bezpečnému útočišti sami pro sebe, rozhodně to tak při cestování nechte a setkání s novými lidmi odložte na odpoledne na výletě nebo na večer v baru. Snažte se nezkoušet příliš mnoho nových věcí najednou, protože vás to může rychle zahltit a frustrovat.

Pečlivé prozkoumání od A do Z je základem všeho, zejména při cestování. Jaké akce se aktuálně pořádají v okolí? Například nějaké lokální nabídky, jako jsou prohlídky města nebo jednodenní výlety, kterých se můžete zúčastnit? Které místní bary a restaurace pulzují nočním životem? To vše nabízí mnoho možností, jak se seznámit s novým prostředím nebo i s ostatními cestovateli. A pokud máte jako koníček nějaký sport, můžete se také podívat, kde se schází příslušná komunita - na které pláži se scházejí surfaři, kde se tancuje nebo kam horolezci chodí šplhat po skalách.

Kdo se ptá, vyhrává – nechte lidi vyprávět příběhy

Při setkání s novými lidmi se snažte zaujmout postoj otevřené knihy. Ptejte se a naslouchejte – tímto způsobem se o nových lidech a místech dozvíte nejvíce. Existují také takzvané otázky na prolomení ledů, které si můžete předem napsat – to vám může pomoci rozproudit konverzaci. Ty si mimochodem můžete jednoduše najít na Googlu, tady je jich pár pro inspiraci: Co nejraději děláš, když prší, ale přesto chceš jít ven? Jakou nejlepší radu jsi kdy od někoho dostal? Jaké je tvoje nejoblíbenější místo v této oblasti? A ještě jedna dobrá zpráva na závěr: Uvidíte, že je mnohem snazší začít se bavit s lidmi, když cestujete sami!

Jeden tip jako bonus: Vezměte si s sebou svou vášeň

A ještě jeden tip na závěr: Vezměte si s sebou něco, co vám přináší radost a provází vás každý den - například sportovní vybavení nebo fotoaparát, pokud je vaší vášní fotografování. Díky tomu budete mít každý den něco, co vám dává pocit důvěrnosti a radosti, i když jste zrovna daleko od domova.

About the author

Related Tags

Comments